Nieuws - vers van de pers

CAVA RONSARD RESERVA

CAVA RONSARD RESERVA

Een nieuwe Cava met bio-label voor u gevonden, geproefd én goedgekeurd: tot eind 2018 in promotie voor op uw feestdis.

Paxvinum is een familiebedrijf en wordt gerund door een jonge generatie Catalanen. Hun voornaamste doel: kwaliteitsvolle biowijnen en cava’s creëren, typisch voor de Penedès regio, met de nadruk op kwaliteit en traditie, en met respect voor de natuur. 

Het domein bevindt zich in een Nationaal Park en is er volledig omringd door ongerepte natuur en bossen. Rond de wijngaarden kan je wilde beren, vossen, konijnen en Bonelli arenden spotten. Schapen bemesten de druivenstokken in de winter, in de lente zorgen bijen via bloesems voor kruisbestuiving. Vijf locaties met een oppervlakte van 175 ha aan wijnstokken, gespreid over de verschillende microklimaten uit de regio: van 150 tot 800 meter hoogte, van kalksteenbodem tot klei. 

Er worden volop bio- en biodynamische activiteiten geactiveerd: in de wijngaarden wordt er ecologisch gewerkt zonder gebruik van onkruidverdelgers, pesticiden, kunstmest of artificiële irrigatie. De wortels van de wijnstokken halen hun water enkel uit regen of grondwater. ‘s Nachts wordt er machinaal geoogst voor maximale fraîcheur in de witte druiven. Het grootste deel echter wordt handmatig geoogst want vele wijngaarden zijn niet toegankelijk voor machines. 

De traditionele methode zoals in Champagne wordt zorgvuldig toegepast, hier duurt de tweede vergisting 15 maanden (de wetgeving bepaalt een minimum van 9 maanden bij Cava). Bijgevolg zijn al onze cava’s “Reserva”. Om de puurheid en frisheid te bewaren wordt er slechts een kleine hoeveelheid dosage toegevoegd. Tegelijk zorgt de perfecte rijpheid van de druiven voor het evenwicht. De sleutelwoorden bij onze witte wijnen: aromatisch, fris, elegant…, met nadruk op de plaatselijke druivenrassen: Parellada voor fruitigheid, Xarel.lo voor mineraliteit, Macabeu voor volheid. 

Cava Ronsard ‘Brut Reserva’(bio)

Paxvinum, Penedès – Spanje

Een heerlijke bio Cava met een reserve Brut label of een lagering ‘sur lattes’ van liefst 18 maanden. De wettelijke lagering is vastgesteld op 9 maanden voor een Brut en 15 maanden voor een reserve Brut. Deze cava verbleef dus nog een extra 3 maanden langer rijpen tijdens de ‘prise de mousse’ of belletjesvorming en dat merk je in het glas: rijpe indrukken van steenfruit met fijne belletjes en een elegante afdronk van citrus en wat boterbrioches. Heerlijk aperitief bij een rijk assortiment van hapjes.


> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.