Nieuws - vers van de pers

Corona Covid 19 gooit ook roet in de wijnwereld. Wat en hoe leest u verder ...

Corona Covid 19 gooit ook roet in de wijnwereld. Wat en hoe leest u verder ...

De lockdown in Italië, Spanje en Frankrijk  doen vele producenten wanhopen. Vanaf februari is er heel wat werk in de wijngaard: snoeien en het snoeisel verwerken, bijmesten en later in maart  de takken binden die bij de snoei zijn blijven staan. In april/mei worden de teveel aan uitlopers verwijderd zodat de plant alle energie kan richten op de takken die vruchten dragen. Er worden ook maatregelen genomen tegen eventuele vorstschade dmv een wake met vuurtonnen in de wijngaard.

Dit werk wordt veelal verzorgd door seizoenarbeiders uit Noord Afrika en Oost Europa die enkele maanden in de wijngaarden komen werken. Veel van hen zijn met het uitbreken van het Corona virus echter niet komen opdagen of zijn terug huiswaarts gekeerd. Alle hens aan dek dus om dit werkje alsnog tot een goed einde te brengen.

Sinds mid maart liggen ook vele bottelingsinstallaties stil vanwege de weinige bestellingen en ondervindt de transportsector niet alleen moeilijkheden aan de grenzen maar bovenop het aloud chronisch tekort aan chauffeurs vallen velen van hen prooi aan het virus.

De voorjaarsbeurs ‘PROWEIN’ in Dusseldorf is afgelast en net deze beurs is het walhalla voor de professionele wijnhandelaar. Duizenden wijnproducenten over de hele wereld komen niet alleen hun nieuwste creaties laten proeven maar stellen ook hun recente jaargangen voor. Het is de uitgelezen kans om als wijnhandelaar  de rest van het jaar in te plannen met ontdekkingen en natuurlijk ook bevestigingen. Bovendien wordt er ook onderhandeld en duidelijke afspraken gemaakt.

Dat deze pandemie voor de horeca een regelrechte ramp is, is buiten kijf. Maar ook wij als toeleverancier delen mee in de klappen.  Gelukkig heeft wijn geen houdbaarheidsdatum en zullen u en ik als particulier ons lievelingsfles wel vinden in de rekken van ALBO. Onze horeca stock blijft voorlopig onaangeroerd, u zal dus uw wijn zeker vinden die u zoekt. 

We laten ook onze promo’s van maart doorlopen tot maandag 4 mei zodat u gezellig thuis kan genieten van enkele nieuwe lentewijnen.

Spread the wine, not the virus!

Erik

Maître-Sommelier

ALBO NV

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.