Nieuws - vers van de pers

Domaine Coudoulet uit Minervois- Languedoc

Domaine Coudoulet uit Minervois- Languedoc

Bevestiging van kwaliteit en dus tijd voor een uitbreiding van het gamma.

Pierre-André, zijn zoon Camille en zijn neef Guillaume zijn de leidende figuren die Château Cesseras in de gemeentelijke appellatie Minervois vinifiëren. Op het 90ha grote domein liggen echter de meeste wijngaarden in de I.G.P. Languedoc waar ze lekkere aromatische wijnen maken. 

Camille reisde zowat heel de wereld rond, vinifieerde zowat in elk belangrijk wijnland en vervoegde het domein sinds enkele jaren.

Wij ontdekten het domein net op het juiste moment met Camille aan het roer in de kelders. De resultaten van zijn ervaringen zijn vooral te merken is de aromatische witte en rode monocépages (wijn van één druif) waarvan wij reeds de twee Viogniers en de Syrah voerden.

We proefden enkele weken geleden hun basis Merlot en hun’ haut gamme’ Petite Syrah.

Ondertussen zijn deze twee parels in onze magazijnen gearriveerd. Voor de Petite Syrah moet u zich wel haasten, we hebben 120 flessen niet meer, niet minder….

Hierbij onze proefnotities.

Domaine Coudoulet ‘Merlot’ 2017
I.G.P. Languedoc – Frankrijk

Deze pure Merlot met een haast paarse kleur heeft aroma’s van rijpe zwarte kersen, wat chocola en een sappige kruidigheid. De aanzet in de mond leunt sterk aan de aroma’s met vooral een sappige mondvulling en hetzelfde fruit. Super lange afdronk met fluwelen toets. Deze typische zuiderse Merlot wordt duidelijk gevinifieerd om een zo mogelijk sappige, vol fruitige wijn te bekomen.

Domaine Coudoulet ‘Mélasse de Petite Syrah 1er qualité’ 2016
Vin de France, Languedoc – Frankrijk

Camille Ournac reisde zo wat heel de wereld rond en bij zijn aankomst op het familiale domein in Minervois vinifieerde hij kleine hoeveelheden druiven uit de oudste wijngaarden.

Deze Petite Syrah wordt integraal in barriques gevinifieerd met inheemse gistcellen en met een zo min mogelijke tussenkomst van de mens. Een groot deel van de Petite Syrah* gaat in zijn geheel in de kuip en wordt na de vinificatie een jaar op barriques bewaard. De wijn wordt niet geklaard noch gefilterd. Zeer beperkte productie van 1160 flessen!

Bij het inschenken van de glazen verspreidde zich meteen aroma’s van zwarte bessen, chocolade en rijpe pruimen. Opvallend is de haast ondoorzichtige paars bijna zwarte kleur en de tranen die zeer langzaam van de glasrand glijden.

Deze blockbuster is duidelijk een zuiders type met in de mond zwart klein fruit, donkere chocolade, rijpe blauwe pruimen en wat zwarte peper. Onvoorstelbare concentratie in de mond doorspekt met eiktoesten, zeer lange afdronk die toch fris blijft. Te ontdekken!!

*De Petite Syrah, Petit Sirah, Durif of Petit Shiraz is een natuurlijke kruising tussen de Franse druiven Syrah en Peloursin die ondertussen zo goed als verdwenen is. Ze werd ontdekt in de botanische tuin van François Durif in1868 in Grenoble. De Fransen noemden ze toen naar de eigenaar nl. Durif. Deze druif is dus niet dezelfde druif als de Sirah of Syrah.


> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.