Nieuws - vers van de pers

Een bovennatuurlijke PETITE SYRAH uit de Languedoc ...

Een bovennatuurlijke PETITE SYRAH uit de Languedoc ...

die de koude avonden doet vergeten. Deze blockbuster en fruitbom in spé is een ware opwarmer die elk wijnliefhebber rond deze tijd van het jaar doet rillen van plezier. We vonden dit pareltje in de Minervois bij de familie Ournac waar Camille de scepter zwaait.

Domaine Coudoulet ‘Mélasse de Petite Syrah 1er qualité’ Vin de France, Languedoc – Frankrijk

Camille Ournac reisde zo wat heel de wereld rond en bij zijn aankomst op het familiale domein in Minervois vinifieerde hij kleine hoeveelheden druiven uit de oudste wijngaarden.

Deze Petite Syrah wordt integraal in barriques gevinifieerd met inheemse gistcellen en met een zo min mogelijke tussenkomst van de mens. Een groot deel van de Petite Syrah* gaat in zijn geheel in de kuip en wordt na de vinificatie een jaar op barriques bewaard. De wijn wordt niet geklaard noch gefilterd. Zeer beperkte productie van 1160 flessen!

Bij het inschenken van de glazen verpreidde zich meteen aroma’s van zwarte bessen, chocolade en rijpe pruimen. Opvallend is de haast ondoorzichtige paars bijna zwarte kleur en de tranen die zeer langzaam van de glasrand glijden.

Deze blockbuster is duidelijk een zuiders type met in de mond zwart klein fruit, donkere chocolade, rijpe blauwe pruimen en wat zwarte peper. Onvoorstelbare concentratie in de mond doorspekt met eiktoesten, zeer lange afdronk die toch fris blijft. Te ontdekken!!

*De Petite Syrah, Petit Sirah, Durif of Petit Shiraz is een natuurlijke kruising tussen de Franse druiven Syrah en Peloursin die ondertussen zo goed als verdwenen is. Ze werd ontdekt in de botanische tuin van François Durif in1868 in Grenoble. De Fransen noemden ze toen naar de eigenaar nl. Durif. Deze druif is dus niet dezelfde druif als de Sirah of Syrah.

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.