Nieuws - vers van de pers

Een zoektocht naar een serie Puglia wijnen leverde ons ongeveer 60 stalen op.

Een zoektocht naar een serie Puglia wijnen leverde ons ongeveer 60 stalen op.

We selecteerden er vier van rond en onder de tien euro en een topper voor de liefhebbers van deze toch wel typische winterwijnen. 

Tre di Tre
Lupo Meraviglia, Puglia – Italië

De eigenaardigheid van deze wijn ligt in de methode van het vinifiëren. Ze maken namelijk gebruik van de Palmenti voor de fermentatiefase. Deze manier van wijnmaken werd al gebruikt sinds de vroegste wijnervaringen in Puglia. Tegenwoordig kunnen we nog archeologische vondsten bezichten die dit bewijzen. Palmenti  zijn lage, zeer brede, volledig open betonnen of granieten kuipen. Hierdoor krijgen we een optimaal contact met de schil alsook met zuurstof in deze cruciale fase. Door deze methode te gebruiken verkrijgen we een wijn met een geweldige structuur, intense concentratie en door het  volledig schilcontact en de grotere ontbinding van de zuurstof in de fermenterende wijn maakt de rijping van de tannines minder agressief!

Intense rode kleur, heel wat fruit in de neus, jam, vermengd met zoete en pittige tonen van hout. Een geweldige structuur in de mond, persistent en mooie zachte aangename tannines. Bij rood vlees, grill, bbq, Italiaanse gerechten.

Farmers Market (biologische wijnbouw, vegan)
Rosso di Puglia, Italië

Leuke blend van Negroamaro en Primitivo uit de hak van de laars van Italië.

Een stevige wijn, uniek door zijn complexiteit en harmonie. Een mooie donkerrode kleur. In de neus aroma’s van zoethout, rijpe donkere bessen en groene kruiden. Medium tot volle body met een goede balans tussen het aardse karakter, de kruiden en rode kers. Daarna volgt een aanhoudende ronde afdronk. Deze wijn gaat bij varkensvlees, lam, groentegerechten en stoverijen.

Diodoro ‘Primitivo di Manduria’
Cantine San Giorgio, Puglia – Italië

100% Primitivo di Manduria met een lagering van 12 maanden in roestvrije tanks.

Intense wijn met een diepe robijnrode kleur. Rijk en weelderig boeket. Zwart rijp fruit met hints van peper en leder. Lange, harmonische afdronk die een diepe indruk nalaat. Bij rood vlees, grillgerechten en haarwild.

Quatro Conti ‘Tre Forte’
Cantine Quatro Conti, Puglia – Italië

Deze Tre Forte wordt gemaakt van drie ‘grote’ druivensoorten: Negroamaro, Primitivo en Malvasia Nera. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en aroma’s van van kleine rode bessen en geplette aardbeieien. Een fluweelzachte, harmonieuze wijn met een lange afdronk. Een makkelijke drinker bij pasta’s zoals de beroemde Bolognaise, charcuterie en zachte kazen.

Gran Maestro ‘Primitivo di Manduria’
Famiglia Cielo, Puglia – Italië

Van 100% Primitivo druiven. Een intense granaatrode kleur. In de neus complex, met fruitige tonen van bessen en pruimenjam, met lichte kruidige hints van cacao, vanille en tabak. Op het palet vol en rond, met zacht, zoete tannines en tonen van rode bessen, kruiden en koffie.

Deze wijn is heerlijk bij rood vlees, wild, geroosterd vlees en hartige kazen.

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.