Nieuws - vers van de pers

Feestwijnen

Feestwijnen

Een bekend gezicht uit Spanje en nog meer nieuws over nieuwe aankomsten in onze magazijnen! Tijd dus om uw menu boven te halen en ons met een bezoekje te vereren. Wij staan klaar om uw gerechten te begeleiden in de wijde wereld van de wijn.

Een greep uit onze feestwijnen in WIT én aan 5+1 intro tem 31/12/17

A & D WINES staat voor Aleandre en Dalina. Wat zij aanvangen met de Arinto, Alvesso en Alvarinho- druiven is ongezien. Lang hielden wij de boot af in Vinho Verde maar voor deze MONÓLOGO moesten we toch overstag…

Monólogo, Vinho Verde - Portugal 

Deze 100% Arinto groeit in plot 24 in de Quinta de Santa Teresa wijngaard. Momenteel zijn deze wijngaarden in conversie naar organische teelt. Dat dit ongetwijfeld goede vruchten aflevert bewijst de minimale interventie in de vinificatiekelders.

Zeer zuivere en expressieve florale aroma’s met levendige aciditeit. Mondaanzet vol rijp fruit maar nooit met een vermoeiende gewaarwording. Super gastronomische wijn met heel veel mogelijkheden maar top bij….oesters

 

Casal de Armán is wederom een ontdekking in Galicië, het Noordwesten van Spanje.  Deze meest frisse streek uit het land van Don Quichote brengt de witte wijnen uit Spanje steeds meer op de voorgrond. De regio is niet ver af van Rias Baixas waar de weergaloze Albarinodruif meester is. 

Eira dos Mouros, Casal de Armán D.O. Ribera, Galicië – Spanje

Dit prijsbeest van 100% Treixadura is zo fris en levendig én tegelijkertijd exotisch dat men heen en weer wordt gesleept naar nog mooiere gewaarwordingen. Mooie mineraliteit in de mond en plots weer dat fruit. Een complexe rollercoaster van smaken met zo veel pit en zo lekker…. Coquilles Saint Jacques en meer van dat delicaat viswerk.

 

Vignobles Foncalieu is een reus in het Franse wijnlandschap. Met 4500 hc. wijngaarden, 20 appellaties die zich uitstrekken in de Languedoc, Rhônevallei en Gascogne, 1000 druiventelers en meer dan 100 jaar ervaring kan men spreken over een grote speler. Het verbaast ons dan niet dat Foncalieu, misschien toevallig, één hunner druiventelers enkele witte wingerds heeft staan in Saint Chinian. Slechts 1% is namelijk wit in deze appellatie. Verras uw gasten met deze uitzonderlijke wijn.

Caractère Unique, A.O.P. Saint Chinian blanc, Languedoc – Frankrijk

Blend van Rousanne, Grenache, Marsanne en Vermentino met 6 maanden houtrijping voor de Vermentino en Marsanne.

Zeer expressieve aroma’s van witte vruchten zoals rijpe peer. Een weelderige mondaanzet met perziken en een frisse kruidige afdronk. Bij rijke gerechten zoals kreeft, vis in roomsauzen..

 

Een greep uit onze feestwijnen in ROOD én aan 5+1 intro tem 31/12/17

Divina Proporcion is een jonge winery in Toro – Spanje waar men prachtige Tempranillo (plaatselijke benaming is Tinta de toro) wijnen maakt. Vele van onze klanten hebben reeds kennis gemaakt met enkele wijnen van deze Bodega: MOZAS 24 en MADREMIA.

Abracadabra, Divina proprcion, Toro - Spanje is een krachtpatser van stokken met een ouderdom tussen de 50 en 80 jaar! én een houtlagering van 14 maanden in nieuwe Franse eik. Deze tovenaar kan de 14 maanden nieuwe Franse eik zonder probleem aan. Resultaat is een verbazend elegante cuvée met alles wat de Tempranillo druif heeft te bieden: complexe aroma’s van toffee , cacao, jong hout, ceder en kleine blauwe en zwarte bessen. In de mond wordt het zelfs nog complexer: bij al deze beschreven gewaarwordingen komt dan nog een verfijnde mineraliteit bij die de frisheid in de mond accentueert. Edele tannines geven een soliede structuur aan deze grote wijn. Bij grof haarwild zoals hert en ree.

 

Bij Bodega de Moya lanceert Yves Laureyssens twee nieuwe wijnen van de MONASTRELL druif. GLORIA EN JULIA zijn de twee dames die met deze eer gaan lopen. Met rendementen onder de 12hl/hc en enkel het gebruik van de lekwijn slaagt deze dynamische Vlaming meteen in zijn opzet

Bodega de Moya ‘Gloria’,Familie Laurijssens, Valencia – Spanje

Op 650 meter hoogte nabij Vall d’Albaida ontdekte Yves oude Monastrell (Mourvèdre) stokken tussen de 40 en 60 jaar oud.

In de geest van het domein wordt er een super laag rendement per hc toegepast, slechts 12!!hl/hc en enkel de lekwijn wordt gebruikt. Vinificatie in inox en eiklagering voor 12 maanden in Franse eik van 225L en 1000L van 2 en 3 jaar. Intense aroma’s van bramen, frambozen, aalbesjes en zelfs wat rabarber! Lichtvoetige, superfruitige mond met hetzelfde fruitmandje. Leuke wijn bij pasta, pizza en kip.

 

Bodega de Moya ‘Julia’, Familie Laurijssens, Valencia – Spanje

Op 650 meter hoogte nabij Vall d’Albaida ontdekte Yves oude Monastrell (Mourvèdre) stokken tussen de 40 en 60 jaar oud.

In de geest van het domein wordt er een super laag rendement per hc toegepast, slechts 8!!hl/hc en enkel de lekwijn wordt gebruikt. Vinificatie in 1000L eiken vaten en eiklagering voor 12 maanden in nieuwe Franse barriques. Slechts 2133 flessen verkrijgbaar.

Elegante neus van klein rood fruit met geroosterde nootjes die van de nieuwe eiklagering komt. Na enkele minuten evolueert de neus naar duidelijke ceder nuances, kenmerkend voor complexe en op nieuwe eik gelagerde wijnen. Elegante tannines en fijnen zuurtjes in de mondaanzet, geen blockbuster maar een zeer verfijnde structuur die de mond verder vult. De waarnemingen in de neus weerspiegelen zich verder in de afdronk. Pluimwild zoals, fazant en patrijs maar ook kalfsvlees en tamme eend.

 

The Minkov Brothers, Thracian Valley in Bulgarije doet u waarschijnlijk geen belletje rinkelen. Wij ook niet tot we deze pure Cabernet ontdekten. Geniet mee van onze beschrijving van deze krachtpatser.

Minkov Brothers ‘Cabernet Sauvignon’

Iets ten westen van de Zwarte Zee liggen de heuvels van Venec waar deze Cabernet zich in perfect conditie voelt. Fris-spicy aroma’s van zwarte bessen en wat zwarte peper. Dezelfde peperbollekens en wat vanille vinden we terug in de finale. De mondaanzet is fruitig met een aangename sappigheid en zachte tannines. De Minkov familie zijn voortrekkers in de regio en behoren tot één der beste wijnmakers in Bulgarije. Sappige Côte à l’Os, haas, kruidige stoofpotjes van wild.

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma t.e.m vrij: 9.00 - 12.30 en 13.30 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.