Nieuws - vers van de pers

Fosso Corno: een jonge winery met een duidelijke missie

Fosso Corno: een jonge winery met een duidelijke missie

Een nieuw domein in ons assortiment. Fosso Corno: 30 hc Montepulciano d’Abruzzo met zicht op de Adriatische zee.

Fosso Corno is een bedrijf dat weliswaar jong is maar barstensvol ambitie zit. De wijngaard, 30 hectare, gelegen op één heuvel werd gekocht in 2001. De hele wijngaard werd gerooid in 2002 om vanaf 2003 gedeeltelijk te werden herplant.  Inmiddels is zo'n 20 hectare weer productief. Wie in de wijngaard staat, ziet aan de ene kant de Adriatische Zee, en aan de andere kant de Gran Sasso (letterlijk 'Grote Steen'), met zijn ongeveer 3.000 meter de hoogste berg van de Apennijnen.

De aanplant is voornamelijk Montepulciano, het traditionele druiveras voor de Abruzzen, maar er werden ook wat internationale rassen aangeplant.

Fosso Corno streeft er naar, de beste producent van de Abruzzen te worden en is daarom constant bezig met experimenten die de kwaliteit van de wijn verder moeten verbeteren. Dat begint in de wijngaard, met het toepassen van de laatste viticulturele ideeën, en het eindigt in de kelder, als de wijn wordt gebotteld. Er wordt niets aan het toeval overgelaten.

VOLGENDE WIJNEN SELECTEERDEN WE VOOR U EN ZIJN HEEL DE MAAND APRIL TE PROEVEN IN ONZE WIJNSHOP. U GENIET BOVENDIEN VAN EEN INTRODUCTIEPRIJS VAN 5 + 1 GRATIS

 

Fosso Corno ‘Aires’  2016

Deze basiscuvée van 100% Montepulciano bewijst dat men bij Fosso Corno de goede richting uit gaan. Dit is een jonge maar onmiddellijk drinkbare wijn met violet tinten, robuuste neus en vol met smaak. Morello kersen en blauwe pruimen nemen het voortouw ondersteund door rijpe tannines. Veel wijn voor een leuke prijs.

 

Fosso Corno ‘Mayro’   2015                                                                               

Mayro wordt gevinifieerd van 100% Montepulcianio druiven die uit een wijngaard van 30 hectaren komen gericht op de zee. Mayro gaat 6 tot 8 maanden in grote fusten en verblijft nog 2 maanden op fles voor release. Hier krijgen we dezelfde aroma's als bij kleine broer Aires omwikkeld met een vleugje vanille. Kers en pruim gaan verder in de mond en blijven lang nazinderen.

 

Fosso Corno ‘Il Grande’                                                                       

Voor Il Grande gebruikt men de zogenaamde Rigoverno methode. De helft van de oogst wordt binnen gehaald mid september en op traditionele wijze gevinifieerd. De andere helft knipt men los van de stok en laat men uitdrogen tot mid oktober. Deze meer geconcentreerde druiven gaan bij de reeds gevinifieerde wijn en er ontstaat een tweede gisting. De wijn evolueert nog 12 maanden in Franse eik van 500L.

 

Delicate aroma's van rijpe pruimen en likeur. Structurele aanzet met een krachtige mondvulling en een lange nazinderende afdronk.


> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.