Nieuws - vers van de pers

Het wildseizoen is volop aan de gang, een korte kennismaking met enkele toppers.

Het wildseizoen is volop aan de gang, een korte kennismaking met enkele toppers.

Twee Minervois uit het zuiden van Frankrijk, twee andere stijlen, twee topdomeinen en een bekend gezicht uit Spanje.

DOMAINE SICARD A.O.P MINERVOIS-LANGUEDOC

Elegantie troef bij Philippe Sicard zijn Cuvée Dreyfus. Ingehouden kracht met een velourse onderbouw. Op en top terroir. Hierbij onze degustatienotities.

Blend van 70% Syrah, 15% Carignan en 15% Grenache met 18 maanden houtlagering op fusten van 400 liter. Ook in het hoogste segment van Philippe zijn wijnen komt het rijpe fruit op de eerste plaats. De Syrah trekt alle registers open met intense violet, peper en laurier. De mondaanzet is heerlijk romig met wederom de ‘garrigue’ op de achtergrond. Bij pluimwild en eend. 

CHATEAU CESSERAS A.O.P. MINERVOIS EN A.O.P. MINERVOIS LA LIVINIERE

Concentratie maar niet jammy is de leuze bij Château Cesseras. 

De Cuvée Olric 2015 is een pareltje: zo zuivere en eerlijke terroirwijn onder de 8€ vindt men zelden. 

55% Syrah,, 25% Carignan, 20% Mourvèdre. Duidelijke Syrah getypeerde neus met wat violet en pepertoetsen. ‘Warme’ aanzet in de mond met een vol en zalvend fruitgevoel. Aromatische afdronk met wat ‘garrigue’ (kruidentuiltje) doorspekt met het steeds aanwezige fruitpalet. Moderne Minervois bij hert en ree.

De Cru La Livinière is een aparte appellatie in de Minervois waar de best gelegen wijngaarden liggen. Château Cesseras stelt deze Cru voor bij klein haar- of waterwild zoals haas of wilde eend. Inktzwart is deze 2013, sublieme concentratie en toch niet vermoeiend in de mond. Heerlijke wijn ook om uit het vuistje te drinken bij koude winteravonden.

70% Syrah, 10% Mourvèdre, 10% Carignan, 10% Grenache. La Livinière is de geklasserde cru uit Minervois. Opvoeding voor 65% op eik uit Mercurey waarvan 1/3 nieuw, 1/3 jaarlingen en 1/3 op 2 jaar oude vaten en dit gedurende 12 maanden. Intense blauw/zwarte kleurschakeringen met aroma’s van zwarte olijven, rood fruit, een verse kruidentuil en wat praliné. Dezelfde waarnemingen in de mond met een rijke, expressieve en persistente afdronk. Excellent bij lam met rozemarijn, haas, duif en een sappige côte a l’os. Topwijn!!!

EEN BEKEND GEZICHT UIT SPANJE

Divina Proporcion is een jonge winery in Toro – Spanje waar men prachtige Tempranillo (plaatselijke benaming is Tinta de toro) wijnen maakt.

Vele van onze klanten hebben reeds kennis gemaakt met enkele wijnen van deze Bodega: MOZAS 24 en MADREMIA.

Op onze herfstdegustatie presenteren we u ABRACADABRA een krachtpatser van stokken met een ouderdom tussen de 50 en 80 jaar! én een houtlagering van 14 maanden in nieuwe Franse eik. Deze tovenaar kan de 14 maanden nieuwe Franse eik zonder probleem aan. Resultaat is een verbazend elegante cuvée met alles wat de Tempranillo druif heeft te bieden: complexe aroma’s van toffee , cacao, jong hout, ceder en kleine blauwe en zwarte bessen. In de mond wordt het zelfs nog complexer: bij al deze beschreven gewaarwordingen komt dan nog een verfijnde mineraliteit bij die de frisheid in de mond accentueert. Edele tannines geven een soliede structuur aan deze grote wijn.

Bij grof haarwild zoals hert en ree.

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.