Nieuws - vers van de pers

‘Must have’ wijnen als geschenk, ...

‘Must have’ wijnen als geschenk, ...

Drie hartendieven effe in de schijnwerpers gezet. ‘Must have’ wijnen als geschenk, bij de feestdis of in je kelder.

 

ALS NOBEL GESCHENK: 


De Nobile di Montepulciano 2014 van Cantina Dei

Na de bekroning in de GAMBERO ROSSO 2017 volgt nu ook de TRE BICCHIERI of de hoogste score in dit gerenommeerde wijnvaktijdschrift editie 2018 voor de NOBILE DE MONTEPULCIANO VAN CANTINE DEI 

De Nobile di Montepulciano 2014 van Cantina Dei behaalt ook de hoogste score in de 2018 uitgave  en dit verbaasd ons echt niet. Sinds enkele jaren verdelen we deze prachtige Cantina uit Montepulciano en de investeringen die Caterina Dei elk jaar opnieuw in deze winery pompt beginnen te renderen.  Van de Rosso tot de Riserva Bossona, elke wijn van deze Cantina kan ons werkelijk bekoren. Neem daarbij nog de mooie houten kistjes als feestverpakking en u geeft én krijgt graag Cantina Dei…

 

DE ULTIEME WIJNBEKRONING BIJ HET STUKJE REE, HERT OF HAAS:


Château Cesseras ‘Minervois Cru La Livinière’ 2013

70% Syrah, 10% Mourvèdre, 10% Carignan, 10% Grenache. La Livinière is de geklasseerde cru uit Minervois - Languedoc. Opvoeding voor 65% op eik uit Mercurey waarvan 1/3 nieuw, 1/3 jaarlingen en 1/3 op 2 jaar oude vaten en dit gedurende 12 maanden. Intense blauw/zwarte kleurschakeringen met aroma’s van zwarte olijven, rood fruit, een verse kruidentuil en wat praliné. Dezelfde waarnemingen in de mond met een rijke, expressieve en persistente afdronk. Excellent bij ree, hert, duif, haas en een sappige côte a l’os. Topwijn!!!

 

DOE DEZE TOPPER UIT SAINT EMILION CADEAU AAN EEN ZEER GOED BEVRIENDE WIJNLIEFHEBBER OF VERSTOP ‘M ENKELE JAREN IN JE KELDER.

Château Villemaurine, Saint Emilion Grand Cru Classé 2012

Domein van Limburger / Hasselaar Justin Onclin. Zeer goede ligging aan de zuidkant van het dorp van Saint Emilion. Na de overname van het domein in 2007 werden grote investeringen gedaan met als doel het produceren van absolute topkwaliteit. Na de deklassering van Grand Cru Classé tot Grand Cru vóór de overname, terug met recht en rede een Classé en de ambitie is doorgroeien naar een Premier Grand Cru Classé! Justin Onclin is een evenwichtskunstenaar die topklasse terroirwijnen produceert en carrière maakte als wijnhandelaar in Bordeaux. Hij is ook eigenaar van de culinaire gids Gault – Millau. Consultant-oenoloog is golden boy Stéphane Derenoncourt. Château Villemaurine behoort al enkele jaren tot de absolute top van Saint Emilion.

De wijn heeft een intense robijnrode kleur met paarse schakeringen in het glas. Een wijn met een geconcentreerde neus en hints van zwart fruit. De aanzet in de mond is soepel. Een royale wijn met een krachtige structuur, veel fruit en verfijnde tannines. Veel bewaarpotentieel.

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma t.e.m vrij: 9.00 - 12.30 en 13.30 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.