Nieuws - vers van de pers

Nieuw uit Ribera de Duero Spanje

Nieuw uit Ribera de Duero  Spanje

Bodegas Emilio Moro: de vaandeldrager uit Ribera.

Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino,de plaatselijke benaming van Tempranillo. 

De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.

In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van ca 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar  en wordt ook mede bevestigd door Wine Enthusiast is verkozen tot Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op research, development en innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen. In 2017 heeft Wine Spectator de 2015 Emilio Moro op de 59ste plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.

Het portfolio van Emilio Moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal gevinifieerd uit de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio Moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva, de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.

Sinds enige jaren is Emilio Moro ook een nieuw project gestart Cepa 21 genaamd. CEPA 21 richt zich op een nieuwe moderne stijl Ribera Del Duero. Ook hier heeft Emilio Moro een uniek stuk hooggelegen wijngaard en maakt men gebruik van de zeer zuivere Tinto Fino kloon. 

Wij selecteerden de volgende wijnen:

Cepa 21 ‘Hito’ 2016
Bodegas Emilio Moro, Ribera del Duero – Spanje

100% Tinto Fino of Tempranillo. Intense en complexe aroma’s van framboos, aardbei, blauwe bes en cassis. Subtiel ‘getoast’ met afgeronde en vlezige tannines. Volumewijn met een lange afdronk.

Finca Resalsa 2017

Bodegas Emilio Moro, Ribera de Duero – Spanje100% Tempranillo uit de jongste stokken –tussen de 5 en 12 jaar - van de bodega die 4 maanden op Franse eik lagerde. Intens kersenrode kleur met geconcentreerde aroma’s van blauw rijp fruit zonder ‘jammy’ te worden. Subtiele houtindrukken in de mond met hetzelfde fruit en mooi gedragen door de tannines.

Emilio Moro 2016 0.50
Bodegas Emilio Moro, Ribera de Duero – Spanje 0.75

Uitsluitend Tempranillo van stokken tussen de 12 en 15 jaar oud en met een houtlagering van 12 maanden in Franse en Amerikaanse eik. Elegante frisse neus van klein rijp fruit. De mondvulling is verrassend soepel met een kleine aardse achtergrond eigen aan de Tempranillo. 

Emilio Moro Malleolus 2015
Bodegas Emilio Moro, Ribera de Duero – Spanje

Malleolus komt van het Latijn en vertaald naar het Spaanse woord Majuelo wat zoveel wil zeggen als oude en kleine wijngaard. Tussen de 25 en 75 jarige Tempranillodruiven met 18 maanden Franse Allier die deze Malleolus een zeer opzichtige, verleidelijke neus van gerookt spek, gebrande koffie, granen, viooltjes, kersen en frambozen geven. Daarbij de complexe mondvulling met veel verse kruiden en zeer goed geïntegreerd eiken.

Emilio Moro ‘Malleolus de Valderramiro’ 2014
Bodegas Emilio Moro, Ribera de Duero – Spanje

De Tempranillodruiven uit deze wijngaard zijn aangeplant in 1924 en het rendement ligt rond de 25hl / hc. De tweede gisting vond plaats in Amerikaanse eik waarna de wijn nog 18 maanden lagerde in Franse eik.  Intense donkerrode kersenkleur met mokka en een hint van gerookte eik. In de smaak rijp, geconcentreerd en fluwelig, met o.a. chocolade, bosbes en mineralen. Topexpressie van terroir. Steevast 90+ bij de vakbladen. Slechts 7220 flessen in 2014!


> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.