Nieuws - vers van de pers

Petra Unger, Kremstal - Oostenrijk: helemaal terug met een geslaagd 2019 in wit en 2018 in rood.

Petra Unger, Kremstal - Oostenrijk: helemaal terug met een geslaagd 2019 in wit en 2018 in rood.

 

Begin mei arriveerden de stalen uit Oostenrijk en gingen we meteen aan de slag om de nieuwe oogst in wit en rood te proeven. Plaats van verdict: ons allereigen woonkamer met als partner in crime een streng maar rechtvaardige echtgenote die proeft zoals het merendeel van de bevolking: ‘t’is lekker’ of ‘den deze vind ik wel wat minder’. Belangrijk want ik beschouw haar ook als een klant die een lekker flesje zoekt.

Volgende stalen uit de reeks hebben we geproefd én goedgekeurd:

WIT

Gelber Muskateller ‘Ried Satzen’ 2019

Zo elegant en toch aromatisch. Dé ideale aperitiefwijn uit de Mucatdruif geperst. Droog maar met superfruit! TOP bij aardbeien maar kan ook bij allerlei zomersalades.

Grüner Veltliner ‘Ried Hintere Point’2019 - Kremstal

De grote broer van de ‘Ziesel’ die we vroeger in het assortiment hadden. Duidelijk meer body en diepte in de wijn. Aromatische neus met meer nuances dan de ‘Ziesel’ doch met een strakke aanzet en wat witte peper achteraan. Topfles!

Riesling ‘Ried Hinters Kirchl’ 2019 – Kremstal

Idem voor deze Riesling; de ‘Steinterassen’ ontgoochelde wat maar deze Hinters Kirchl maakt alles goed. Net wat wij zochten: een frisse naar groene appel getinte cuvée die mineraal ook helemaal juist zit.

Sauvignon Blanc ‘Ried Obere Point’ 2019

Deze streek heeft alles om prachtige Sauvignons te telen. Net zoals de Grûner Veltliner en de Riesling zit deze Sauvignon in een strak pak en met heel wat spanning op de wijn. Heerlijk complex in aroma’s en smaak. Sterk aanbevolen.

Rosé vom Zweigelt 2019

Petra stond er op dat ik deze rosé eens zou proeven, de voorbije jaren viel ik niet echt voor de charmes van deze wijn maar deze maal moet ik toegeven dat de 2019 een andere richting uitgaat. Met een zalm ‘Belle Vue’ kleur meteen een schot in de roos. Belachelijk veel klein fruit met in de hoofdrol frambozen en aardbeien. In de mond blijft de fruitkorf gaan ondersteund door wederom die frisse strakheid. Heeeeerlijke zomerwijn dat zeker een blijver wordt.

ROOD

Zweigelt 2018

2018 was voor wit minder gunstig, voor rood daarentegen en zegen. De goed gespreide warmte deed de wingerds van de rode druiven deugd: de bessen waren mooi rijp en zorgden voor een hoog suikergehalte in de druif. Gezegend met riipe tannines en een hoge dosis aan klein zwart fruit is deze Zweigelt een must voor deze zomer. 100% tank dus geen houtlagering. Serveer deze verleider(ster) rond de 12°.

Pinot Noir ‘Ried Gottschelle’ 2018

Hetzelfde geldt voor deze Pinot Noir: mooi rijp met omfloerste tannines en een hoge dosis aan fruitige samenzweringen. Het maakt van deze Pinot een ware speelvogel met een zeer hoog gehalte aan plezier. Verdomd lekker…

Wij verwachten onze levering mid juni met als extraatje een 5 + 1 op HEEL het gamma uitgezonderd de magnums Grûner Veltliner, Zweigelt en Pinot Noir.

Promo geldig tot en met ZATERDAG 1 AUGUSTUS of tot uitputting stocks.

 

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.