Nieuws - vers van de pers

ROS…WIJNEN MASSAAL IN OPGANG

ROS…WIJNEN MASSAAL IN OPGANG

Een klein overzicht en gans de zomer proeven!!

Met het mooie weer van de laatste weken zijn de producenten met hun rosé productie achterop geraakt. De familie Perrin moet alle hens aan dek roepen want de botteling van hun Miraval  loopt achterstand op door de massale aanvraag naar hun rosé.

Niet alleen bij Perrin maar ook bij Minuty en Pibourdet zet men alle zeilen bij. Vooral in Oost Europa lijkt de rosé niet te stoppen. Men heeft na een –jaarlijkse- rondvraag bij enkele tienduizenden consumenten vastgesteld dat de mannelijke verbruikers van rosé voor het eerst de vrouwelijke hebben ingehaald!!! In Scandinavië zitten de mannen de vrouwen op de hielen  en in onze contreien lijkt de rosé een vaste plaats ingenomen te hebben tijdens apero’s, bbq’s en strandevents.

In de eerste plaats uiteraard te danken aan de kwaliteit van de wijn. Banale rosés zoals de half zoete Cabernet d’Anjou’s zijn gelukkig zo goed als verdwenen. Stevig uit de kluiten gewassen rosés zoals Tavel en de Cabernets uit het noorden van Spanje hebben het heel moeilijk en maken plaats voor droog-fruitige exemplaren die vooral uit de zuidelijkste regionen zoals Languedoc en Provence komen.

Niet alleen de kwaliteit in smaak maar ook de kleur lijkt een belangrijke factor te zijn om de consument te overhalen. De Tavels, Liracs uit de Rhônevallei en de eerder genoemde Rosés uit Spanje zijn het grootste slachtoffer. Deze rosés met hun stevige onderbouw (hoe langer het contact met de schil hoe meer tannines en hoe donkerder de kleur) zijn helemaal out en maken dus plaats voor de lichtvoetige en lumineuze flessen.

Vooral de Provence wijnen zijn enorm in trek. De laatste jaren evolueerden de vinificatietechnieken snel en vele producenten investeerden in materiaal waar men bij een minimale extractie ook de typische Provence rosésmaak kan bekomen.

Deze zomer laten we u kennismaken met enkele rosés in ons gamma. Buiten diegene die in promotie staan, laten we u een hele rits rosés proeven, naar ieders beurs en smaak. Volg onze berichtgeving op deze site en spring af en toe binnen voor een glaasje rosé!!

Wij wensen u een prettige vakantie en veel roségenot!

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.