Nieuws - vers van de pers

Tall Poppy Brewing

Tall Poppy Brewing

Tall Poppy Brewing company is een jonge brouwerij, gevestigd in Kontich. Op kleine schaal brouwen we eigentijdse bieren in een immer wisselend assortiment, ongehinderd door tradities of conventies. In onze eigen ketels brouwen we telkens 400 liter bier. In tegenstelling tot wat we voor het gemak dan maar “de gemiddelde Belgische brouwer” noemen, brouwen we geen tripel, blond of bruin maar eerder bieren die niet altijd strikt tot één stijl behoren. We tekenen graag met dikke strepen, in felle kleuren, en onze bieren gaan volop voor smaak.

Dopefish is een hoppige farmhouse ale, ergens tussen een pale ale en een saison. Een droog amber-bruin bier dus, met een kruidige gist. Vic Secret uit Australië, samen met Azacca en Citra uit de USA, geven het bier een fruitige toets.

Droge afdronk, die de hop-bitterheid accentueert.
Alcohol: 5.4% abv

Naarmate hij veroudert zal de hop afvlakken en de gist meer op de voorgrond treden. Food pairing: past bij pittige gerechten zoals Scampi diabolique, penne a l’arrabiata en milde Thaise curry’s.

And then Stuff Happens is een moderne London-style porter met cacao.

Gebrande mouten zorgen voor de donkere kleur en de geroosterde smaken. Cacao, zowel in poeder als in nibs, werd toegevoegd tijdens de lagering om voor zachtheid te zorgen. Australische Vic Secret en Engima hop zorgt voor onderliggende

fruitigheid.
Alcohol: 5.5% abv

Naarmate hij ouder wordt zullen de smaken meer en meer verweven worden, en wordt hij milder en zachter. Food pairing: complementeer desserts en koekjes. Past goed bij nougat, chocolade en brownies.

Through Brew is een wee heavy Scotch ale.

Scotch ales werden historisch gerangschikt volgens het zogenaamde Shilling systeem, waarbij een 40/- Scotch lichter was dan een 60/-, die op zijn beurt weer lichter was dan een 80/- ale. Eens ze 8% abv bereikten werden ze gemeenzaam wee heavy genoemd.

Wort van pale mout werd langdurig gekookt voor een zoete basis. Een beetje geroosterde gerst zorgt voor de diepe kleur, en Britse East Kent Goldings hop zorgt voor een milde kruidigheid.

Tijdens de lagering werd een kleine dosis Glen Moray whisky toegevoegd. Deze peaty Speyside whisky doorprikt de zoete basis en verleent wat extra complexiteit aan het bier.

Kan zonder probleem nog vijf jaar in de kelder bewaard worden bij constante temperatuur. Het bier zal ronder en complexer worden, en toetsen van sherry, porto en madeira ontwikkelen.

Alcohol: 8% abv
Food pairing: milde wildschotels en rijpe kazen zoals Stilton.

Present Inclement Elements is een feestelijk bier, losjes geïnspireerd op een gekruide porter.

Aan een moderne porterbasis werd wat rookmout toegevoegd, en de kleur werd verlicht om zo uit te komen bij een donkerbruin bier met een complexe basis. Daaraan werd zwarte peper, szichuan peper en fenegriek toegevoegd voor een winterse kruidigheid. Tijdens de vergisting werden ook nog cacaosnippers toegevoegd, gedrenkt in Bulleit bourbon.

Verwacht een volmondig bier, met een duidelijke toets van fenegriek die wat aan ahornsiroop doet denken. De bourbon is mild aanwezig, ondersteund door een zachte rokerigheid.

Alcohol: 7.7% abv
Food pairing: milde harde kazen van het Goudse type, tajine en chocomousse.

 

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.