Nieuws - vers van de pers

The Maderista Collection

The Maderista Collection

Verschillende klanten vroegen ons naar kwalitatieve Madeira en terecht…Madeira is een fantastische wijn die met veel geduld op het Portugese eiland door een handvol wineries gevinfieerd wordt.

Toen de Portugese ontdekkingsreizigers wijn in vaten meenamen op hun schepen en maanden later op hun bestemming toekwamen , ontdekten ze dat tijdens hun reis de wijn compleet veranderde. Door de hitte en de blootstelling aan lucht bleven oxydatieve en zelfs gemaderiseerde (lees zoete) wijnen over.

Het klassieke Madeira aanbod waar oxydatie net bepalend is, laten we aan de liefhebbers van deze wijn over maar kunnen eventueel op eenvoudige wijze besteld worden. 

Wij kozen voor THE MADEIRA COLLECTION’ een project van de gebroeders Jeuris die Madeira toegankelijk willen maken voor het grote publiek. Wij selecteerden voor u 2 reeksen en een Madeira voor in de keuken die ook nog lekker is om te drinken.

De Madeira voor de keuken waar stiekem van gedronken kan worden

Mariage Parfait Medium Sweet (inhoud 1L) is de perfecte Madeira voor in de keuken en zonder blozen de beste die je momenteel op de markt vindt.

The Maderista Collection

Maderista is Madeira gemaakt volgens de Canteiro methode. De wijnen ouderen in vaten in magazijnen waar de gelijdelijke opwarming door de zon de uitzonderlijke impact geeft aan de wonderlijke smaak van Madeira wijnen. Deze Maderista’s  zijn gevinifieerd uit de Tinta Negra en ouderen 7 tot 8 jaar in houten vaten.

Maderista Dry (inhoud 75cl) is een zeer frisse, jonge wijn met citrus aroma’s en een laag oxidatie level. Het is een product dat ver staat van de oude ver geoxideerde Madeira’s. Drink deze Madeira als apero, met wat ijsblokjes of een heerlijke tip: bij harde kazen.

Maderista Medium Dry (inhoud 75cl)  is een Madeira met een hoger suikergehalte, wat ronder en zoeter van smaak. Komt goed bij een crème brulée of een crêpe Suzette.

Madeira Collection Nr 2 (inhoud 50cl) is een droge Madeira  hoofdzakelijk van de Tinta Negra die fijne zuurtjes geeft aangevuld met Verdelho voor de elegantie en extra droge Sercial. Serveer bij harde kazen en foie gras.

Madeira Collection Nr 3 (inhoud 50cl) is een zoete Madeira van de Mavasiadruif afkomstig van verschillende opsagplaatsen, sommigen koeler wat zorgt voor frisheid en andere waar de temperaturen hoog oplopen wat dan weer kracht en meer exuberante aroma’s oplevert. Serveer bij blauwe kazen en chocolade-sinaas combinaties.


> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.