Nieuws - vers van de pers

Wie en wat mag u verwachten op de wijnstand tijdens onze opendeurdag?

Wie en wat mag u verwachten op de wijnstand tijdens onze opendeurdag?

 

Een overzicht van de aanwezige producenten

 

Ø  Champagne LOUIS ROEDERER en PORTO RAMOS PINTO

Een puur familiaal Champagnehuis met een traditie voor kwaliteit koopt een traditioneel Portohuis met hetzelfde karakter. De elegantie die primeert in de cuvées van Champagne Louis Roederer vindt men terug in de pure smaken van een échte Porto. Ramos Pinto gebruikt enkel en alleen de druiven van de eigen wijngaarden en hanteert de meest traditionele waarden met moderne technieken. Proef en laat het glas spreken. Ons assortiment gaat u als liefhebber ongetwijfeld verbazen. Anoek Janssen staat u met raad en daad bij.

Ø  WIJNDOMEIN PIETERSHOF: tweemaal goud voor ons Belgisch wijndomein in Teuven.

In het schilderachtige Teuven ontmoetten we enkele jaren terug een sympathieke Nederlander: Piet Akkermans. Zijn 3hc groot domein, op een zuidflank gelegen en beschermt door een bos op het hoogste punt, bracht toen niet de meest sexy wijnen voort maar wij waren verliefd op de wat er in de grond stak: duizenden fossielen uit een periode toen de streek nog een zee was en dus een goudmijn voor topwijnen te maken. Enkele jaren verder en een gestage verhoging in kwaliteit weet het domein TWEEMAAL GOUD te behalen op de wedstrijd van de BESTE BELGISCHE WIJN georganiseerd door de VERENIGING VAN VLAAMSE SOMMELIERS. Laat u door Albert Meijer, vennoot en super gepassioneerd, de ondertussen meest sexy wijnen uit Vlaamse bodem proeven.

Ø  Het zuiden met DOMAINE DE GOURNIER en CHÂTEAU RICARDELLE:

Bijna 40 jaar in ons assortiment en nog even jong zijn de wijnen van de hand van Maurice Barnouin. Hij beheert verschillende terroirs die zich  als een lappendeken uitstrekken in de streek rond Nîmes en Uzès waaronder ook enkele bio wijngaarden. Het domein is bekend om zijn hoge kwaliteit voor prijsvriendelijke wijnen.

De wijngaarden van CHÂTEAU RICARDELLE  liggen op en rond de heuvels van de appellatie LA CLAPE niet ver van Narbonne en enkele minuten rijden van de stranden. DIDIER KORT presenteert enkele mooie cuvées met een uitzonderlijke uitstraling.

Ø  IN PRIMEUR: Tenuta di Collosorbo, Montalcino – Italië.

Laura Sutera Sardo presenteert haar wijnen waaronder een Brunello en een Brunello Riserva. Een rits wijnen omweven met een fluwelen handschoen. Dit domein van iets meer dan 30hc wordt gerund door haar zuster, moeder en zij zelf. De elegantie van de wijnen deed ons tijdens de eerste degustatie reeds vermoeden dat er een vrouwenhand achter zat; maar drie….Proef deze fantastische Toscanen zonder fout!

Ø  BODEGA DE MOYA uit Valencia is al jaren een succes in ons assortiment. Wij waren één van de pioniers die destijds gestart zijn met de import van de wijnen van de immer sympathieke Kempenaar Yves Laureysen.

Ondertussen is het niet alleen bij de Bobaldruif gebleven. Yves breidde het assortiment met wit en rosé en brengt super geslaagde Monastrell in de fles. Hij laat met plezier zijn wijnen proeven. Ontdek ook zijn ‘grote maten’ in een mooi verzorgde kist die ongetwijfeld met de feestdagen in zicht een prachtig geschenk voor menig wijnliefhebber kan zijn.

Ø  De 300 beste wijnen onder de 10€ inclusief 60 feestwijnen tot 15€ van auteur Frank Van der Auwera ligt weer klaar voor u maar er is méér…

Méér is dat 12 geselecteerde laureaten uit de ALBO collectie te proeven zijn op onze opendeur. We hebben, met in het achterhoofd de komende feestdagen, een FEESTELIJKE PROEFBOX met de 4 ERE-laureaten én de wijnkoopgids klaar staan en dit aan een PROMO prijs.

 

> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.