Nieuws - vers van de pers

Wij zijn de lente alvast voor met enkele frisse wijnen die we in de loop van de maart verwachten.

Wij zijn de lente alvast voor met enkele frisse wijnen die we in de loop van de maart verwachten.

Proef deze nieuwkomers in onze winkel en profiteer alvast van de introductiepromo van 5 kopen + 1 gratis en dit tot en met zaterdag 4 mei 2020.

 

Uit Noord-Centraal Spanje:

Botijo Blanco 2018
The Garage Wines, IGP Valdejalon- Spanje

Tussen de DOC’s Carinena en Calatayud ligt de IGP Valdejalon waar Master of Wine Fernando Mora en Mario Lopez de oudste wijnranken aanwenden om authentieke wijnen te maken.

In conversie naar bio en met zeer kleine hoeveelhden sulfiet produceren zij ultra zuivere wijnen met in de hoofdrol de Grenache druif in rood zowel als in wit. Deze micro winery is gehuisvest in de garage van Mario Lopez’ ouders.

Deze witte versie van 85% Gernache Blanco en 15% Macabeo heeft aroma’s van witte bloemen, pompelmoes en limoen. Crispy aanzet die blijft duren, intens floraal en met citrus overgoten afdronk. Zomerse salades en Aziatisch getinte gerechten doen het goed bij parel.

Uit het zuiden van Frankrijk:

Colombette ‘Souvignier Gris / Mucaris’ (Biologische wijnbouw) 2019
Famille Pugibet, Languedoc – Frankrijk

Een heel boek kan je schrijven over de familie Pugibet maar François kan echt een pionier genoemd worden. Eind Jaren 90 kocht hij enkele zuivere biologisch geteelde wijngaarden waarop hij begon te experimenteren met natuurlijk resitente druivensoorten die niet onderhevig zijn aan meeldauw en andere schadelijke schimmels en dit is een zeer belangrijke factor in de biologische wijnbouw.

Deze wijn is samengesteld uit de Souvignier Gris die een kloon is van de rode Cabernet Sauvignon en de Duitse witte druif Bronner. De Muscaris is een kloon tussen de Muskateller en de Solaris met onmiskend Muscateigenschappen. Deze Duitse druiven doen het zeer goed in dit warme zuiderse klimaat en geven hun specifieke eigenschappen zonder meer prijs.

Het resultaat is een laag alcoholische wijn van 11.5% met zeer aromatische eigenschappen zowel in aroma’s als smaaksensaties.

Zeer complexe aroma’s gaande van verse bloementuil tot een heel fruitpalet. In de mond gaat dit fruitig gedoe gewoon verder met een fris zuurtje op het einde. Ideaal als apero, bij zomerse salades, asperges, pasta’s en coquilles.

Uit het noorden van Italië:

Monterustico Bianco 2018
Vajra, Langhe – Piemonte

Blend van 80% Arneis, 10% Sauvignon en 10% Chardonnay geen vatlagering om het fruitige en minerale karakter te behouden. Fris, elegant en crispy in de mond met tonen van peer en appel. De minerale toets lijkt de wijn te stuwen naar een hoger niveau.

 


> Terug naar overzicht

Drive-in & Winkel

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk

Tel. 03 440 14 36 | drivein@albodrinks.be

Openingsuren drive-in & winkel:

Ma: gesloten

Di t.e.m vrij: 9.00 - 18.00 u

Za: 9.00 - 16.30 u

Zon- en feestdagen gesloten

Administratie & Magazijn:

Kontichsesteenweg 58, 2630 Aartselaar

Tel. 03 449 99 10 | info@albodrinks.be

Openingsuren magazijn:

Ma t.e.m do: 9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 u

Vrij: 9.00 - 12.00 u

Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten


© 2012 Albo Drinks - alle rechten voorbehouden. Website by Go4it media group.